Topkwaliteit bloembollen. Introductieactie: 3 stuks al vanaf €6,50!

Bloembollen planten

Bloembollen planten is helemaal niet moeilijk, iedereen kan het en hoe mooi is het dat je bijna het hele jaar bloeiende bloemen in je tuin kan hebben.

In het voorjaar kun je zomerbloeiende bollen gaan planten. Als je het goed aanpakt kun je zo maandenlang genieten van bloembollen in je tuin. Als je ook in de lente wilt genieten van de bloeiende bollen dan kun je het beste in de herfst bloembollen gaan planten. Dat is namelijk het moment om (voorjaarsbloeiende) bollen te planten, zoals narcissen, tulpen, sneeuwklokjes, blauwe druifjes en krokussen. Zo geniet je al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht. 

In principe kun je dit aanhouden:

Voorjaarsbloeiende bollen kun je het beste planten vanaf september tot december en dan het liefst voor de eerste nachtvorst. 

Zomerbloeiende bollen kun je het beste vanaf het voorjaar planten, zodra de kans op nachtvorst voorbij is tot en met eind mei.

Calla bloembollen planten

Wanneer plant je calla bloembollen? Calla (Zantedeschia) houden van de volle zon of een zeer lichte, windvrije plekken. De plant overwintert op een lichte en koele plaats en kan vanaf januari op een warmere plaats worden gezet. In de maanden februari en maart kun je de calla alweer in een pot met verse aarde zetten. Vanaf mei kan je calla dan in de tuin zetten.

Tip: Ben je vergeten bloembollen in het najaar te planten? Je kunt bloembollen ook in pot kopen en in het vroege voorjaar nog in de grond stoppen.

Hoe plant je bloembollen?

  • Maak de aarde in de pot of tuin eerst goed los en vermeng deze met potgrond.
  • Maak voor grotere bollen een gat, ongeveer tweemaal zo diep als de bol hoog is of gebruik een speciale bollenplanter. Bij Calla gaan we uit van 3-5cm diep. Uitzonderingen zijn Begonia’s en Dahlia’s, die vlak onder het oppervlakte geplant moeten worden.
  • Voor kleinere bollen kun je een gleuf maken in de aarde waar je ze in legt.
  • Leg de bol of meerdere bollen erin en maak het gat weer dicht met aarde. 
  • Geef de bollen na het planten water, zodat ze goed gaan groeien.

Welke bollen moet je in de winter uit de grond halen?

  • Dahlia’s, Begonia’s, Aronskelken, Canna’s en Agapanthussen kun je beter niet in de grond laten zitten.
  • Anemonen, Allium’s, Gladiolen, Liarissen, Lelies, Crocosmia en Lelie’s-van-dalen mogen wel in de grond blijven zitten. 
ZURÜCK NACH OBEN
German
German